Zo goedkoop is de idioot snelle Tesla Model S Plaid+

Per pk is de Model S Plaid absoluut een koopje.

De Tesla Model S is al stokoud. Althans, als het gaat om de levencyclus van een model is acht jaar een respectabele leeftijd. Toch loopt de Model S niet achter qua specificaties, dankzij de upgrades die Tesla continu doorvoert. Sterker nog: de Model S is nu de snelst accelerende auto ter wereld én de auto met de grootste actieradius. Daar kunnen zelfs de allernieuwste EV’s niet aan tippen.

Tesla onthulde in september de nieuwe topversie van de Model S: de Plaid. Ze kwamen ook meteen met de topversie van de topversie: de Plaid+. Dit ging gepaard met een uiterst subtiel facelift. Voor zover je het een facelift kunt noemen.

Zo subtiel als de uiterlijke wijzigingen zijn, zo groot zijn de onderhuidse wijzigingen. Mochten de cijfers je ontschoten zijn: de Plaid levert nu 1.020 (!) pk. Dat is doodleuk 340 pk extra bovenop de Long Range. Dit zorgt ervoor dat de Plaid achterlijk snel is. 0-100 km/u moet ‘ie volgens Tesla in 2,1 seconden doen. Om dat even in perspectief te plaatsen: dat is een halve seconde sneller dan een Veyron.

De Model S Plaid lijkt dus al de natuurwetten te tarten, maar het kan bij Elon Musk altijd gekker. De Model S Plaid+ heeft namelijk meer dan 1.100 pk. De exacte 0-100-tijd is niet bekend, maar dat is dus minder dan 2,1 seconden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *