Porsche komt met übersportieve Cayenne

Porsche ziet naast de GTS, Turbo en Turbo S een gaatje voor nóg een performance variant.

Porsche was er in 2003 vroeg bij met de Cayenne. Inmiddels is er echter vanuit alle hoeken concurrentie voor de Cayenne. Er zijn nu ook SUV’s boven de Cayenne gepositioneerd. Denk aan de Lamborghini Urus en de Bentley Bentayga.

De topversie van de Cayenne is de Turbo S e-Hybrid. Met 680 pk en 900 Nm aan koppel kun je dit al een Super-SUV noemen. Dit bakbeest doet namelijk 0-100 km/u in 3,8 seconden en heeft een topsnelheid van 295 km/u.

Aangezien de Turbo S historisch gezien altijd het summum is binnen het motorgamma van een model, lijkt het logisch dat Porsche het hierbij laat. Toch komt er nu nog een nieuwe sportieve variant van de Porsche Cayenne.

Deze is gebaseerd op de Cayenne Turbo, verklapt Porsche. Dat is de Turbo S natuurlijk ook, maar blijkbaar ziet Porsche een gaatje voor nóg een variant. Die komt dus erboven of ertussen. Volgens Porsche is de auto “nog consequenter ontworpen voor maximale rijdynamiek.” Aangezien alle bekende aanduidingen al zijn gebruikt voor de Cayenne moet Porsche mogelijk een nieuwe naam gaan verzinnen voor deze Cayenne. Tenzij ze hem Cayenne GT3 gaan noemen, maar dat zou behoorlijk misplaatst zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *